Правят туристически пакети за Асеновград и региона

Правят туристически пакети за Асеновград и региона | StandartNews.com

Нови туристически пакети, които включват Асеновград и региона, ще бъдат създадени и продавани от туристическия бизнес. Това стана ясно по време на дискусията на вестник "Стандарт", която даде старт на вота в кампанията "Чудесата на България" в Асеновград.

Областта разполага с много дадености за поклонически туризъм, който да включва християнски ценности по оста Кърджали-Смолян-Асеновград. Това обяви съветникът на министъра на културата проф. Николай Овчаров. Според него съществуващият и създаден с помощта на вестник "Стандарт", археолози и учени маршрут "Виа Родопика" също може и трябва да бъде разширен със забележителностите от Асеновградския регион.

Чудесата на България е кампания за българските светини и тя вече 6 години показва най-добрите културно-исторически маршрути. Това заяви главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бодукова.

Според председателя на БХРА Благой Рагин рекламата и популяризирането на забележителностите е задължителна част от бизнеса и без нея "е все едно да ядем без сол". "Затова и 1 % от приходите от туризъм в хазната да отиде за реклама", предложи Рагин.

За целта ще бъде насрочена среща с икономическата и медийната комисия в парламента, организирана от в. "Стандарт". "Като бизнес ще се постараем да привлечем и бюджетната комисия, с която да имаме общо заседание преди изготвянето на бюджета за следващата година", заяви Рагин. По време на дискусията община Асеновград постави въпроса за трудностите при получаване на акт за собственост върху скалното светилище "Белинташ". Проф. Николай Овчаров и представителят на областната управа Снежана Александрова обещаха помощ при получаване на документа, който позволява участие в европроекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай