Посланици с интерес към пътя край морето

Посланици с интерес към пътя край морето | StandartNews.com

Автомагистрала "Черно море", която свързва Варна и Бургас, възможностите за развитие на летище Стара Загора, както и преговорите между държавата и кредиторите на БДЖ се оказаха темите, които вълнуват най-много чуждите посланици у нас. Те зададоха своите въпроси към транспортния министър Николина Ангелкова по време на работна закуска, на която присъстваха представители на 62 дипломатически мисии.

Проблемите на превозвачите и развитие на административните услуги са други теми, които са били интересни за чуждите аташета. Служебният министър на транспорта от своя страна е представила приоритетите си. Основните теми, върху които ще се работи усилено, са реализиране на напредък по големите инфраструктурни проекти по ОП "Транспорт", както и подготовката за следващия програмен период.

Сериозно внимание ще бъде обърнато на подобряването на финансовото и техническо състояние на търговските дружества и държавните предприятия от системата на транспорта, както и на развитието на електронните услуги. Ще се работи активно и за подготовката на промените в Закона за електронно управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай