19:10 ч.

06.10.17

2 мин.

0

1

0

Похвала от ООН за ръста в туризма

от редактор |

Похвала от ООН за ръста в туризма

Генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай поздрави в писмо министъра на туризма Николина Ангелкова за постиженията на българския туризъм.


"Със 7.9% ръст на чуждестранните туристи, посетили Вашата страна между януари и август 2017 г. и особено с увеличението с 8.1% на приема на международни туристи ние със задоволство отбелязваме най-добрия летен сезон за България през последното десетилетие“, пише до министър Ангелкова генералният секретар на СОТ.


Рифай посочва, че тези резултати надграждат вече постигнатото значително увеличение с 10% на броя на международните туристи, посетили България през 2016 г., позициониращи страната като една от най-посещаваните дестинации в Централна Европа, с почти троен ръст през тази година в сравнение със средния ръст за региона.


В писмото си генералният секретар на СОТ изразява и позицията си, че представянето на България е резултат от ангажираността на министър Ангелкова и нейния екип със сектора, превръщайки го в стълб на социално-икономическото развитие. „Имахме възможност да се уверим в тази ангажираност миналия декември на Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, проведен в София“, допълва Рифай и изказва благодарността си за подкрепата на Министерство на туризма към работата на СОТ. 


"Потвърждаваме подкрепата на нашата организация за Вашата работа и за устойчивото развитие на туризма в България“, пише още Рифай.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:51 · 07.10.2017
Ангелкова(Николова) РАЗЦВИЛИ, че щяла да прави категоризация на курортите- семейни и за наркотико напиване и, че в скоро време ще се отвори и бизнес ниша, за курсове по балконинг, дринкинг, смъркинг, чалгинк, всичко е според ЕвроГейсите стандарти !!!! Ето така "ДЕМОКРАЦИЯТА" в Булгаристан погреба спокойствието на популацията на територията, И НИ НАПРАВИ ЕВРОИДИОТИ!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент