Пловдив чака 3 млн. туристи

Пловдив чака 3 млн. туристи | StandartNews.com

Пуснаха 2019 балона под тепетата за Европейска културна столица

Пловдив очаква около 3 милиона туристи през 2019 година, когато ще е Европейска столица на културата. Това обяви кметът на града Иван Тотев на тържествата, с които градът отбеляза спечеленото отличие.
"Честито на всички пловдивчани, честито на България, това е огромно призвание за Пловдив да бъде културна столица на Европа, защото няма по-голям формат в сферата на културата и няма друг начин един град да изпъкне така ярко на картата на ЕС", каза още Тотев.

Той подчерта, че културата дава уникална възможност Пловдив да промени облика си.
По обяд вчера 2019 цветни балона полетяха в небето от центъра на града под тепетата. Вторият по големина град у нас празнува с пищни тържества обявяването си за Европейска столица на културата през 2019 година, съобщи в. "Марица". Главната улица в съботния ден се пукаше по шевовете от усмихнати пловдивчани и гости на града. Много млади семейства бяха с децата си и използваха почивните дни да обиколят забележителностите на Пловдив. Специална програма имаше на всички емблематични места на Главната, от Цар-Симеоновата градина до Халите.

В петък вечерта регионалният министър Лиляна Павлова присъства на откриването на възстановените пеещи фонтани в Пловдив. "Градът цъфти, не защото има много цветя, а защото връща своя дух и своя блясък. Тук може да се види всеки един лев, инвестиран в подобряване на градската среда и искам да ви уверя, че Пловдив ще получи още до 3 млн. лв. до края на тази година за такъв тип дейности", каза Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай