Отварят всички писти в Пампорово

Отварят всички писти в Пампорово | StandartNews.com

14 от 15-те писти в курорта Пампорово ще бъдат отворени за уикенда. Това заяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков. До четвъртък цената на лифт картата за скиори и сноубордисти ще бъде 25 лева, а след това те ще плащат редовната цена от 55 лева на ден за двете ски зони Пампорово и Мечи чал.

През тази година обликът на курорта е изцяло обновен. Туристите ще могат да се възползват и от 2-3 стари писти, неползвани с години, които са обезопасени и подготвени за каране. Освен това на плаца Студенец, на връх Снежанка и на връх Мечи чал любителите на зимните спортове ще могат да зареждат смартустройства на поставените зарядни станции и да ползват силен безплатен интернет, съобщи Беляков. Близо 300 оръдия за сняг се грижат за перфектните условия за ски в Пампорово. А от тази зима ще работят и три нови модерни машини за утъпкване на снега. Освен това туристите ще могат да купуват и семейни лифт карти с отстъпки от 7 до 12 процента. До 2-3 години ще бъде модернизирана и визията на ски зоната Мечи чал, така че двете зони, макар и под една шапка да се конкурират за вниманието на туристи. Общо 50 километра са пистите в обединената зона, което я прави и най-голямата на Балканите.

В края на февруари и началото на март догодина в Пампорово ще се проведе и световното първенство по ски за журналисти. Над 170 журналисти от престижни медии в 35 страни ще се състезават в три дисциплини - гигантски слалом, ски бягане и паралелен слалом. Практиката показва, че след това журналистите пишат репортажи за страната-домакин и я рекламират в своите държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай