ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": И руският посланик в проверките на плажа

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": И руският посланик в проверките на плажа | StandartNews.com

Руският посланик да се включи в проверките по морето, да е спокоен за сигурността и комфорта на руските туристи по родното Черноморие е предложила Николина Ангелкова. Това обясни руският консул във Варна Сергей Луканчук по време на дискусия, организирана от вестник "Стандарт" в навечерието на туристическия сезон във Варна.

Той обяви, че близо 500 хиляди руски туристи се очаква да пристигнат със самолети към Варна и Бургас и заяви, че не е сигурен дали посланик Анатолий Макаров ще се включи в проверките, но сигурността на туристите е важна.

Луканчук допълни, че на сайта на руското министерство гостите от Москва и губерниите могат да намерят помощ, независимо в коя страна в чужбина са при нужда. Той обяви, че се обсъжда и пускането на кораб между Новоросийск и Бургас, който също би довел туристи у нас.

За това, че ще е комфортна почивката им, мерки ще вземе Министерството на околната среда и водите, обяви Иринка Димитрова, директор на "Басейнова дирекция Черноморски район". Тя обясни, че се правят проверки за незаконни включвания в канализацията и се следи за чистотата на водата.И руския посланик в проверките на плажа

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай