Ограда насред плажа в Кранево взриви Фейбук

Ограда насред плажа в Кранево взриви Фейбук | StandartNews.com

Ограда по средата на плажната ивица изникна в село Кранево пред Международния пионерски лагер. Плажната ивица е разделена на две, съобщава offnews.bg.

Туристите могат да ползват чадърите и шезлонгите в заградения участък, единствено ако са гости на хотелите в района на бившия пионерски лагер или консумират в заведението на плажа „Мираж", оплакват се туристите. Снимка, публикувана във Фейсбук разбуни духовете и хората споделят, че оградата ги провокира единствено без да се притесняват да отидат на море в Гърция.,

Плажовете, като държавна собственост, не могат да се ограждат и никой не може да забранява достъпа до тях. Законите за устройство на територията, за устройство на Черноморското крайбрежие и за концесиите не позволяват да се поставят такива заграждения.

Наемателят на плажа е фирма „ЕФЕКТ-3″ ООД на хотелиера Георги Димитров Цурев. Фирмата стопанисва плажната ивица с договор за 5 години от 2011 до 2016 г. като заплаща наем от 15 хил. лв. годишно. „Ефект-3 ООД" придобива и имота на бившите бунгала на Международния пионерски лагер в Кранево чрез апорт точно преди 10 години, в последните дни на правителството на Симеон Сакскобурготски.

Държавата тогава се раздели с имот, разположен на площ 84 170 кв. м, както и с построените върху него три двуетажни вили с обща разгърната площ от 1874 кв. м, 11 дървени бунгала с обща площ 1064 кв. м, голямо дървено бунгало от 810 кв. м, къща на 63 кв. м, кафе-сладкарница, складове, хидрофорна станция, игротека и медицински пункт. Всичко това е оценено на 7 932 000 лева, като Цурев е платил само 82 560 лева.

На мястото на старите бунгала е изграден хотелски комплекс от затворен тип „Дружба Бей Гардън". Двете части на хотелския комплекс се намират в общ двор с ограда – с гледка към морето и масивна към съседните имоти и транспортните комуникации.

Местните жители споделят, че оградата е вдигната, за да пази децата на почиващите служители на "ГАЗПРОМ', които всяка година идват в луксозния хотел.

От кметството в с. Кранево казват, че металното заграждение е в реални граници и няма никакво закононарушение. Металното съоръжение предпазва колектора на пречиствателната станция, а със защитната си функция спестява много средства на общината. Само преди година дадохме 800 хил. лв за ремонт на пречиствателното съоръжение, каза още Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай