13:06 ч.

18.04.17

1 мин.

0

0

0

Очакват 10-15% ръст на туристите през лятото

от редактор |

Очакват 10-15% ръст на туристите през лятото

Ръст на туристите през летния сезон с между 10 и 15%, прогнозират туроператори. Позитивните очаквания се базират на увеличения брой резервации от Германия, Чехия, Полша и Словения.


Нискотарифните авиокомпании бяха предложили изгодни цени на билетите за празниците. Така 170 хил. чужденци са посетили София за Великден, съобщи БНР. Голямата част от тях са организирали индивидуално своята почивка.


Според данни на представители в брашна, най-много българи, които са пътували в чужбина за празниците, са избрали съседните християнски страни - Гърция, Сърбия и Македония. В България притегателни са били светите места и възрожденските градове.


В сектора се притесняват и за квалификацията на работещите в туристическата индустрия. Един от начините за подобряване на ситуацията са програми с курсове за преквалификация. Представителите на бранша се надяват на сериозни мерки, които да помогнат за решаването на сложния проблем.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент