Нено Димов: При инвестиционен интерес ще се разреши втори лифт на Банско

Нено Димов: При инвестиционен интерес ще се разреши втори лифт на Банско | StandartNews.com

На заседанието на Министерски съвет днес беше внесена и приета точка, която ясно възлага на министъра на околната среда и водите при наличие на инвестиционен интерес за изграждането на нова кабинкова линия в ски зона Банско да се предприемат спешно всички мерки по екологичното законодателство, така че такава да бъде направена във възможно най-кратък срок. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов след заседание на Министерски съвет, цитиран от "Фокус".

„Днес МС прие и двете точки, които внесох в заседанието", обясни той. „Едната точка е свързана с изменението на Плана за управление на Национален парк „Пирин", подготвеното през 2013 година, минало и прието от Висшия експертен екологичен съвет. Подписано е от тогавашния министър на околната среда и водите и не е стигнало до МС поради смяната на правителствата и служебното правителство", посочи Нено Димов.

„Впоследствие беше решено, че трябва да се изчака новият План за управление на „Пирин", който обаче през март влезе в съдебна фаза, която не е ясно кога ще свърши. През ноември кметът на Банско поиска от министъра на околната среда и водите да завърши процедурата, започнала през 2013 година", припомни министърът.

„При инвестиционен интерес двете решения на МС отварят възможността за изграждането на втора кабинкова линия и решаването на един проблем, за който има голямо съгласие, че е крайно време да бъде решен", заяви Нено Димов.

„Това е отваряне и към развитието на ски спорта в Банско, а може би и добър сигнал за развитието на ски спорта в България като цяло. Това е един много удачен момент, в навечерието на новия ски сезон, една добра новина за всички скиори", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай