Над 3000 скиори по пистите над Банско

Над 3000 скиори по пистите над Банско | StandartNews.com

1000 английски туристи атакуват курорта

Благоевград. 9 от 17 писти в ски зоната над Банско вече работят и радват любителите на белия спорт. Скиори се пускат и по трасето „Алберто Томба" на Бъндеришка поляна. Над 3000 души в събота се любуваха на слънчевото време и добре обработените писти в ски центъра. Най-много бяха туристите от Гърция – над 2000, имаше още нашенци и гости от Косово и Румъния. „Прекрасни са условията за каране на ски и сноуборд. Много млади хора са в Пирин планина. Успяхме да отворим 9 трасета, което е 60% от нашия капацитет. Пистите са хубави и твърди. Ако времето е с нас, в близките дни ще пуснем всички трасета в ски зоната", заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата – концесионер „Юлен".

Тази вечер в курорта пристигат близо 1000 туристи от Великобритания. За коледните и новогодишните празници се очакват още гости от Албиона, както и от съседните ни държави. „Англичаните още рано сутрин се изнасят към пистите в ски центъра. Карат по 5-6 часа по трасетата, после се връщат в хотела и релаксират със СПА процедури – парна баня, сауна, плуват в басейна. Вечер залагат на купона във фоайето на комплекса, рядко обикалят по механите. Залагат на наливната бира", разказа управител на четиризвезден хотелски комплекс в курортния град.

Най-важното е, че условията за ски са добри и гостите ни са много доволни, казаха от Туристическата асоциация в Банско. Хотелиерите очакват над 15 000 туристи да посрещнат новата 2015 г. в най-добрия ни зимен курорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай