Над 10 000 на ски в Банско

Над 10 000 на ски в Банско  | StandartNews.com

Бум на туристи в курорта Банско от сряда до неделя. За Националния празник на България и следващите 3 почивни дни тук пристигнаха над 10 000 гости, голямата част от тях са нашенци. Те съчетават отдиха с каране на ски в Пирин планина.

„Сигурно има и 15 000 души в момента в курорта. Идват много от съседната община Разлог, за да практикуват любимия си спорт в Пирин планина. Има и доста хора от Македония, Сърбия, Турция, Румъния, Израел. Добрата новина е, че има достатъчно сняг, за да се отдадат на ските по перфектно обработените писти в ски центъра", заяви председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

Хотелиерите свалиха в началото на този месец цените с 20-30%. В семейните хотели нощувка и закуска не са по-скъпи от 30 лева на човек. В тризвездните хотели двойната стая е между 60 и 70 лева, а в по-луксозните – между 80 и 100 лева. Някъде двойната стая е над 100 лева, но в тези комплекси има много екстри, които се ползват безплатно от клиентите.

„Непрекъснато правим промоции, за да привлечем клиенти. Даваме 4 нощувки на цената на 3, 6 на цената на 5", разкриха хотелиери. Най-важно е да се задържи снежната покривка в планината, за да се радваме на добър зимен сезон, който да е по-успешен от миналогодишния, твърдят банскалии. „Има ли сняг, то напливът на туристи е гарантиран. Карането на ски си остава приоритет в този сезон, за да се предпочете нашият курорт. Има ли сняг, то ще има туристи чак до средата на април месец", твърдят от туристическия бранш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай