Кюстендил и Сапарева баня в топ реклами за туризъм

Сепарева баня

Кюстендил и Сапарева баня в топ реклами за туризъм | StandartNews.com

Общините Кюстендил и Сапарева баня са включени в проект на Министерството на туризма за популяризирне на моделите на устойчиво развитие на туризма в Европейския съюз. С проекта "Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България - второ издание" за близо 70 хил. евро ще бъдат промотирани българските ЕДЕН (European Destinations of ExcelleNce) дестинации на национални и чуждестранни туристически пазари и от национални и международни туроператори.

Предвидено е заснемането на тематични видео материали и изработване на печатни материали, пощенски картички и др. Част от проекта ще бъде и фейсбук игра, в рамките на която деца от цялата страна ще могат да участват с рисунки, а творбите на победителите, ще бъдат поставени на картички и магнити, които допълнително ще популяризират дестинациите.

Сред включените дестинации са още общините Силистра, Луковит, Сандански, Белоградчик, Белица, Каварна, Враца, Странджа, Белоградчик, Казанлък и Кърджали. Подобни проекти ще се осъществят в още 12 страни от ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай