Кметът на Созопол за затворения път: Всичко е от грижа за хората

Кметът на Созопол за затворения път: Всичко е от грижа за хората | StandartNews.com

Кметът на Созопол Панайот Рейзи заяви в ефира на бТВ, че пътят между града и Приморско е затворен "от грижа към хората".

Преди дни пътят беше затворен с бетонирани в земята бариери. "Този път не е нужен на никой, има околовръстен път", допълни още Рейзи. Според него къмпингуването на този плаж е незаконно и всеки, който наруши това, следва да бъде глобен.

Междувременно туристи подозират, че затварянето на пътя се прави от грижа към хората в „Св. Тома". "Това не е къмпинг, това е незаконно, трябва да ги глобим, но не можем да станем пъдари", допълни още Рейзи.

"Това са несериозни аргументи", каза Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците. Според него идеята за превръщане на въпросния път в пешеходна зона означава урбанизиране на местността. "Това противоречи на твърдението, че искат да запазят резервата", допълни още Янков.

"След като ремонтираме пътя, ще тръгнат процедури. Ако те се окажат невъзможни, ще махнем бариерата", каза още Рейзи. По думите на кмета бариерата на „Св. Тома" е незаконна, но е преместваема. Той каза, че трябва да се запознае със случая и ако се установи, че има нарушение, отговорните ще бъдат глобени.

"Тук никога няма да има строителство", каза още кмета на Созопол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай