20:15 ч.

19.12.17

1 мин.

0

7

0

Кметът на Банско не иска коли в парк „Пирин"

от Владимир Симеонов |

Кметът на Банско не иска коли в парк „Пирин"

Кметът на община Банско Георги Икономов иска да се въведе ограничение за автомобили на територията на Национален парк „Пирин". Той твърди, че на много места по света е забранено моторни превозни средства да се движат в защитени територии. „А в България някои, които се наричат зелени, са против изграждането на втори лифт в курорта ни. Това обаче е причина стотици коли да се качват в Пирин планина. По този начин се замърсява природата, пътят пък на няколко места е пропаднал заради големия поток от автомобили. Необходими са законови промени, за да се ограничи достъпът до планината. Вариант е и въвеждането на такса", смята градоначалникът на Банско.


Междувременно днес в града ще се проведе традиционната среща по инициатива на посолството на Великобритания. Ще бъдат обсъдени въпроси, касаещи засиленото присъствие на британски туристи в Банско по време на зимния сезон. Ще се дискутират и мерките за спокойния им престой по време на зимната им почивка. Кметът Георги Икономов обяви за най-важно сигурността на всички гости на града под Тодорка. За тази цел има повече полицаи в курорта.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Киро · 21:38 · 20.12.2017
Да, затова тябва да има още един лифт!
Петър · 17:45 · 20.12.2017
Поредната нелогичност на зелените, но все пак да не забравяме, че тя се дължи на патени поръчки от конкурентни курорти в чужбина.
Попов · 16:49 · 20.12.2017
Според "зелените", щедро финансирани от швейцарски НПО-та и подкрепени от медиите на Прокопиев, колите са по-екологичен транспорт от втори лифт в парк Пирин, така че каквото те кажат това Бойко ще изпълнява! Иначе ще се съберат 30 човека да викат под прозорците на Министерски съвет, а властта всеки път трепери, когато това се случи!
s · 12:25 · 20.12.2017
щеше да бъде чудесен човек ако на Банско не искашеи и втори лифт.
Голяма гъчкана е по пистите и сега. За това има и толкова много инциденти.
Вито · 11:57 · 20.12.2017
Не им е мястото на колите в планината, там има място само за лифтове
Потребител · 10:59 · 20.12.2017
Зeлeнитe са зeлeни,само защото обичат $$$$$$:)
Потребител · 10:54 · 20.12.2017
Парадоксално е т.нар.зелени да са против втори лифт,а да не им пука за увеличения поток от коли с двитатели с вътрешно горене.Точно този лифт ще намали замърсяването в Пирин.Пък и "изказването" на разни кино знаменитости против втори лифт и за запазване на Пирин чист ,когато вероятно не знаят къде изобщо е България...А дали Лео ди Каприо знае ,че е дал такова изявления...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент