20:10 ч.

24.11.17

2 мин.

0

1

0

Каним чужденци да се лекуват в спа хотели

от редактор |

Каним чужденци да се лекуват в спа хотели

Здравният и медицински туризъм в България е сред приоритетите в туристическата политика и ще бъде разработена стратегия за неговото развитие. Това каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева на конференцията „Медицински и здравен туризъм в България", организирана от Министерството на туризма и Българския лекарски съюз. Предвижда се активното присъствие на българските здравни курорти на изложения и в специализираните каталози на чуждите туроператори, поясни зам.-министърът.


В момента министерството разработва балнео- и СПА дестинации за територията на България и вече над 30 общини са проявили интерес към инициативата. Те ще се съчетават и надграждат със създадените 8 културно-исторически дестинации и предложените за обсъждане 12 винено-кулинарни дестинации, обобщи Георгиева.


Зам.-министърът подчерта, че СПА, уелнес и балнеотуризмът играят все по-важна роля при пътуванията и са водещи за развитието на българския здравен и медицински туризъм. СПА туризмът е позициониран на второ място у нас след културния сред специализираните видове.


България е втора след Исландия по запаси от минерални води. В комплекс с лиманната кал, лечебния торф, многото билки и благоприятния климат те могат да участват в профилактиката и лечението на над 90% от най-масовите заболявания, плащани по клинични пътеки от европейските здравни каси и обхванати от пенсионните фондове, каза Георгиева.


84% от посетилите страната за спа туризъм, намират България за привлекателна дестинация, а близо 60% изразяват пълна удовлетвореност от пребиваването си, посочи още Ирена Георгиева.


Анализите сочат, че медицинският и здравен туризъм се разрастват на международния пазар с 15-20% годишно, а Световната организация по туризъм ги определя като най-динамичния сегмент в отрасъла.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:52 · 24.11.2017
ма що нe канитe българи Уа?
има толкова болни българи
алчници
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент