19:10 ч.

04.12.17

2 мин.

0

0

0

Избираме чрез вайбър туристически маршрути

от редактор |

Избираме чрез вайбър туристически маршрути

Всички ползватели на Viber ще могат да се запознаят с туристическите забележителности на нашата страна. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber, която е съвместен проект между Министерството на туризма и iLoveBulgaria. Ангелкова посочи, че 900 млн. души използват този чат. "Миналата година стартирахме проекта "Аз обичам България" със стоте национални туристически обекта. Добавихме доста обекти, които се намират по Черноморието и по зимните ни курорти", посочи тя и уточни, че към момента туристическите забележителности в приложението са 5000 на брой. В реално време всеки, който иска и желае да посети нашата страна, ще се озове сред обектите и ще може да си направи един цифров маршрут, коментира тя.


Министърът на туризма обърна внимание, че 8 от 10 туристи, които посещават страната с цел почивка, предварително проверяват своя маршрут в интернет. "37% от потребителите на различни мобилни устройства резервират своите почивки онлайн чрез тях", каза Ангелкова. "Новото във Viber chat extension са видеата, които продължават да се заснемат за 100-те национални туристически обекта", допълни тя.


Министърът отчете, че приходите от международен туризъм за първите 9 месеца на 2017 г. са 6 млрд. лв. "Надявам се и зимният сезон да е изключително успешен", допълни тя. Основен акцент в Националната програма за туристическа реклама е дигиталният маркетинг, каза министърът. Според нея страната ни може да привлича повече туристи чрез новите технологии.


България е първата държава, която има собствен chat extension за своите туристически услуги, каза Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа. "Това ново приложение и тази нова връзка с Viber chat extension е абсолютно безплатна за министерството", заяви министър Ангелкова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент