Избираме чрез вайбър туристически маршрути

Избираме чрез вайбър туристически маршрути | StandartNews.com

Всички ползватели на Viber ще могат да се запознаят с туристическите забележителности на нашата страна. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber, която е съвместен проект между Министерството на туризма и iLoveBulgaria. Ангелкова посочи, че 900 млн. души използват този чат. "Миналата година стартирахме проекта "Аз обичам България" със стоте национални туристически обекта. Добавихме доста обекти, които се намират по Черноморието и по зимните ни курорти", посочи тя и уточни, че към момента туристическите забележителности в приложението са 5000 на брой. В реално време всеки, който иска и желае да посети нашата страна, ще се озове сред обектите и ще може да си направи един цифров маршрут, коментира тя.

Министърът на туризма обърна внимание, че 8 от 10 туристи, които посещават страната с цел почивка, предварително проверяват своя маршрут в интернет. "37% от потребителите на различни мобилни устройства резервират своите почивки онлайн чрез тях", каза Ангелкова. "Новото във Viber chat extension са видеата, които продължават да се заснемат за 100-те национални туристически обекта", допълни тя.

Министърът отчете, че приходите от международен туризъм за първите 9 месеца на 2017 г. са 6 млрд. лв. "Надявам се и зимният сезон да е изключително успешен", допълни тя. Основен акцент в Националната програма за туристическа реклама е дигиталният маркетинг, каза министърът. Според нея страната ни може да привлича повече туристи чрез новите технологии.

България е първата държава, която има собствен chat extension за своите туристически услуги, каза Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа. "Това ново приложение и тази нова връзка с Viber chat extension е абсолютно безплатна за министерството", заяви министър Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай