14:40 ч.

17.02.17

1 мин.

0

0

0

Искат ново обединение на хотелиери и туроператори

от Наталия Малчева |

Искат ново обединение на хотелиери и туроператори

Всички представители на туристическия бранш трябва да излъчат свои легитимни представители. Това може да стане с два конгреса – на хоталиерите и на туроператорите. Идеята е да бъде излъчено ръководство след гласуване на общо сърание, на което да имат представители всички регистрирани законно хотелиери и съответно туроператори. Така ще се преодолее хаоса различни организации да се обявяват като говорители на бранша, разясни предложението Румен Драганов, който е член на Националния борд по туризъм, както и директор на Института за анализи и оценки в туризма. Според други представители на бизнеса обаче, обединението на сектора трябва да стане на конфедеративен принцип, като всяка организация в туризма запази свето ръковоство и функции, но всички заедно се обединяват около идеи за развитието на бранша. Подобна теза застъпиха председателят на Българската хотелиерска и ресторанторска асоциация Благой Рагин и председателят на УС на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Георги Щерев. От Националния борд по туризъм заявиха, че по–правилна политика е да се остави категоризацията на хотелите в ръцете на сектора по места. От борда представиха и 10 приоритета за ръст на индустрията по време на изложението „Ваканция и спа", което се проведе в Интер Експо Център в София.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент