Инфотур предизвиква интереса към Видин

Представят забележителности в трансграничните градове Калафат и Неготин

Инфотур предизвиква интереса към Видин | StandartNews.com

Видин. Инфотур за откриване на туристическия сезон втори ден продължава във Видин, съобщиха от местната община. Целта е да бъде провокирано вниманието на туристическите фирми към Видин и да бъдат разкрити неговите възможности за нов трансграничен маршрут. Първи по него ще преминат представители на туристически агенции, екскурзоводи и духовници, които ще се убедят във възможностите за религиозен туризъм.

Маршрутът започва от Видин, където на гостите ще се показва крепостта "Баба Вида", архитектурният паметник "Кръстата казарма", митрополитският комплекс и джамията на Осман Пазвантооглу. След това участиците в инфотура ще се запознаят със забележителностите на районите на румънския град Калафат и на сръбския Неготин.

Туристическата дестинация е наречена "Балкански триъгълник". Участниците в инфотура получават и информационни материали за хотелите и заведенията, в които могат да отседнат в трите страни. За тях във Видин в събота бе организиран концерт на самодейци от школите на читалище "Цвят" и изложба на занаятчийски сувенирни стоки. Лично кметът на Видин Герго Гергов прие туристическите представители и ги помоли да включат Видин в своите маршрути и оферти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай