И Разлог се рекламира в Истанбул

И Разлог се рекламира в Истанбул | StandartNews.com

Разлог. Не само курортът Банско, но и община Разлог се представи като туристическа дестинация на международното туристическо изложение „East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition 2015" (EMITT) в Истанбул, Турция. Планинската община за първи път участва на тази туристическа борса, която е сред най-големите в света 12 палати на площ от 65 000 квадратни метра. Кметът Красимир Герчев също взе участие в събитието и коментира, че участието на община Разлог дава възможност да се представи на международния туристически пазар. „Продължаваме да рекламираме и показваме красотата на нашата община", каза Герчев.

Представянето на Разлог бе на българския информационен щанд от 99 кв. м. На него се представиха още 23 български туристически фирми, общински администрации и туристически сдружения. Хотелиерите от Разлог изразиха увереност, че атрактивността и възможностите за 4-сезонни приключения в региона ще предизвикват интерес сред многомилионния турски туристически пазар. Министърът на туризма в България г-жа Николина Ангелкова представи България като туристическа дестинация пред турски туроператори и заинтересовани страни. По думите й турските оператори информират, че вече се възползват от възможността да подават и получават в рамките на 1-2 дни туристически визи по електронен път, което все повече налага България на турския пазар.

По информация на Министерството на туризма до края на годината ще бъдат организирани Дни на България в Истанбул и Дни на Истанбул в София. Целта е засилване на туристическия обмен между двете съседни страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай