Хотелите в Старозагорско свиват леглата

Хотелите в Старозагорско свиват леглата | StandartNews.com

Стара Загора. Броят на местата за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, хижи и други места за краткосрочно настаняване, в Старозагорско е намалял през май т.г. с 3,6 на, а на леглата в тях с 5,2 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщиха от териториалното статистическо бюро. Сега броят на местата за настаняване в региона е 53, стаите в тях са 1 815, а леглата - 3 430.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване в Старозагорско през май е бил 30 742, или с 4,2 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година. Ръстът на нощувките с обаче е за сметка на хотелите и хостелите с 1 и 2 звезди, които са приели с 9,2 на сто повече туристи. В останалите места за настаняване - с 3 и повече звезди, нощувките са намалели с 3,3 на сто.

Приходите от нощувки през тазгодишния май достигнали 1 166 750 лв., или със 7,6 на сто повече в сравнение с миналата година. Нараснали са приходите, както от български граждани - с 5,7 на сто, така и от чужди граждани - с 12,7 на сто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай