Хотелиерите искат повече пари за национална реклама

Председателят на парламентарната група на БСП Михаил Миков и председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин връчиха част от призовете в 18-те годишни награди на БХРА

Хотелиерите искат повече пари за национална реклама | StandartNews.com

София. 1% от приходите от туризъм да се заделят за национална реклама. За това за пореден път настоя браншът, който преди ден се събра на връчването на 18-те годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Държавата може да увеличи значително приходите от туризъм в бюджета, ако задели 1 на сто от валутните приходи от сектора за рекламата на България навън и 1% от приходите от вътрешния туризъм за промотиране на забележителностите ни, категоричен бе председателят на БХРА Благой Рагин.

Бизнесът иска още да бъде уреден статутът на курортите ни, повече инвестиции в туристическа инфраструктура, преминаване на концесиите на пистите и плажовете към Министерството на туризма, мерки срещу сивия сектор и представителност на браншовите организации. Бизнесът е оптимистичен за предстоящия зимен сезон. Очакваме ръст между 4% и 6%, заяви Рагин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай