Хотелиери от „Слънчев бряг" излизат на протест

Хотелиери от „Слънчев бряг" излизат на протест | StandartNews.com

Бургас. Хотелиери от „Слънчев бряг" излизат на протест в курорта в 11.00 ч. Решението за протестните действия бе взето на извънредно общо събрание на "Съюза на собствениците-Слънчев бряг", съобщи БГНЕС.

На протеста собствениците на хотели ще поставят неотложни и чакани с годините за разрешаване проблеми, касаещи туризма и туристическата индустрия. Основните и приоритетни искания на хотелиерите ще бъдат обобщени в платформа, която ще бъде изпратена до служебното правителство.

Хотелиерите настояват за самостоятелно министерство на туризма, както и обособяване на националните курорти като самостоятелни единици. Те искат структура, управление, финансиране и администриране на основните дейности. Сред другите им искания са мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт.

Те искат още решаване на въпросите, касаещи инфраструктурата в региона - изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до курортен комплекс "Слънчев бряг"; създаване на звено "Туристическа полиция" към МВР и увеличаване на числения състав на Районно управление "Полиция"-Несебър, както и преразглеждане на визовата политика на страната.

С проблемите в туризма ще бъдат запознати всички политически сили по време на техните предизборни кампании. Специална декларация ще бъде предоставяна на кандидатите за народни представители по време на срещите им с представители на "Съюза на собствениците-Слънчев бряг". С документа сдружението ще настоява за гаранции, че исканията на хотелиерите ще се случат и проблемите в курорта ще бъдат разрешени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай