19:45 ч.

28.08.17

1 мин.

0

0

0

Хора с увреждания ще помагат за законите в туризма

от редактор |

Хора с увреждания ще помагат за законите в туризма

Представители на хората с увреждания ще се включат в Съвета по законодателство към министъра на туризма, чието учредяване предстои. Това стана ясно след проведена среща Николина Ангелкова и представители на Центъра за психологически изследвания, съобщиха от пресцентъра на институцията.


Министерство на туризма ще подкрепи всяка добра инициатива, която би подпомогнала създаването на по-достъпна среда за хората с увреждания, зави министър Ангелкова и допълни, че именно потърпевшите от недостъпна среда граждани могат да посочат проблемите, с които се сблъскват в ежедневието си. "Така ще можем да набележим конкретни мерки и да ги реализираме в полза на хората с увреждания", допълни Ангелкова.


Представителите на Център за Психологически Изследвания, който работи активно за нуждите на хората с увреждания, предложи на министъра на туризма различни дейности, които да подпомогнат достигането на стандартите по Конвенцията на ОНН за правата на хората с увреждания.


Освен с включването в Съвета по законодателство, представителите на хората с увреждания ще работят активно с Министерство на туризма и по различни инициативи за общодостъпна среда.
Предложените от Центъра мерки включват както анализирането на настоящата ситуация на всички обществени нива, така и реализиране на проучвания, които да очертаят параметрите на бъдеща стратегия за действие.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент