Хора с увреждания ще помагат за законите в туризма

Хора с увреждания ще помагат за законите в туризма | StandartNews.com

Представители на хората с увреждания ще се включат в Съвета по законодателство към министъра на туризма, чието учредяване предстои. Това стана ясно след проведена среща Николина Ангелкова и представители на Центъра за психологически изследвания, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Министерство на туризма ще подкрепи всяка добра инициатива, която би подпомогнала създаването на по-достъпна среда за хората с увреждания, зави министър Ангелкова и допълни, че именно потърпевшите от недостъпна среда граждани могат да посочат проблемите, с които се сблъскват в ежедневието си. "Така ще можем да набележим конкретни мерки и да ги реализираме в полза на хората с увреждания", допълни Ангелкова.

Представителите на Център за Психологически Изследвания, който работи активно за нуждите на хората с увреждания, предложи на министъра на туризма различни дейности, които да подпомогнат достигането на стандартите по Конвенцията на ОНН за правата на хората с увреждания.

Освен с включването в Съвета по законодателство, представителите на хората с увреждания ще работят активно с Министерство на туризма и по различни инициативи за общодостъпна среда.
Предложените от Центъра мерки включват както анализирането на настоящата ситуация на всички обществени нива, така и реализиране на проучвания, които да очертаят параметрите на бъдеща стратегия за действие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай