17:45 ч.

13.02.18

2 мин.

0

1

0

Договаряме съвместни туристически пакети с Турция

от редактор |

Договаряме съвместни туристически пакети с Турция

Да бъдат създадени съвместни туристически пакети между Турция и България са се договорили министрите на туризма на двете страни. Това каза министърът на културата и туризма на Турция Нуман Куртулмуш. С министър Ангелкова са се разбрали да се създаде работна група между двете страни, за да бъдат обсъдени тези проекти. Турските туристи предпочитат България като зимна туристическа дестинация, отбеляза той.


Куртулмуш беше в страната ни на двудневно посещение по повод неформалната среща на министрите на туризма на ЕС. Той посочи, че това двудневно посещение е било много ползотворно и положително. Вярвам, че то ще даде тласък на отношенията както между България и Турция, така и между Турция и ЕС, допълни той.


Турският министър е имал среща с българските министри на културата Боил Банов и на туризма Николина Ангелкова.
Куртулмуш посочи, че е необходимо да продължи сътрудничеството между двете страни в областта на туризма.


Ако увеличим обмена на културните мероприятия и това културно наследство, което имаме, това непременно ще повлияе и на туризма, коментира той. Научих че след откриването на реновираната Желязна църква в Истанбул, много български туристически агенции са организирали турове до там, това е много радващо, каза той.


Срещата с министър Боил Банов също беше много ползотворна, каза Куртулмуш и добави, че са постигнали договорка за подписването на два документа - протокол за двустранно изграждане на културни центрове в двете страни и споразумението за опазване на недвижимото културно наследство.


В отговор на репортерски въпрос той посочи, че с министрите на културата и туризма не сме обсъждали строежа на втора джамия в София.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:11 · 12.03.2018
Този травестит, с тая конската мутра само загрозява пейзажа!!! Кой, праща поканите и срещу колко пари на данъкоплатците тая маа гащи по света и у нас, за какво ???
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент