„Чудесата на България“ направиха чудо с Вила „Армира“

„Чудесата на България“ направиха чудо с Вила „Армира“ | StandartNews.com

Римският дворец край Ивайловград отбеляза рекордни туристи

Най-богатият частен дворец от римско време по нашите земи Вила „Армира" отбеляза рекорден брой посещаемост.
Само през последните три почивни дни вилата е посетена от 1900 туристи, похвалиха се от община Ивайловград.

За сравнение преди 4 години тя е била посещавана едва от 4000 души годишно.

Вилата беше реновирана преди година, а в нея бяха върнати част от ценностите, открити при археологическите разкопки преди 30 години, като главите на херми. С обновяването си вила „ Армира" набира все по-голяма популярност като един от най-красивите културно-исторически обекти у нас.

Покрай популярността на "Армира" е заета и цялата леглова база на хотелите в Ивайловград, отчитат още от Туристически информационен център.

От там коментираха, че основния гости са българските туристи, които преоткриват Родината. Родопското китно градче обаче напоследък се радва на интереса и на туристи от Германия, Англия, Франция и Япония.

„Успехът, който вилата бележи напоследък е резултат не само от последователната политика, която общината ни води, но и на труда на много хора. Всичко, което се случва е и доказателство за това, че с подкрепата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и кампанията на вестник „Стандарт" се случват чудеса".

За кратко време, обектът придоби национална и световна значимост, за което говорят Първата награда на МРРБ за най-атрактивен туристически обект и Специалната награда на в. „Стандарт" от акцията за популяризиране на културното ни наследство „Чудесата на България", коментира кметът на Ивайловград Диана Овчарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай