Бум на турски туристи в Банско през зимата

Бум на турски туристи в Банско през зимата | StandartNews.com

Банско. Хотелиерите в курорта Банско се радват на засилен интерес от турските туристи за зимния сезон. Вече са направени много заявки за отдих в града под Тодорка през зимата от граждани на Турция, разкриха от местната Туристическа асоциация. Очакванията са няколко хиляди гости от южната ни съседка. Те предпочитат луксозните хотелски комплекси. Освен карането на ски, в Банско ще ги глезят с организирането на тематични вечери за готвене, за пеене, за танци. Ще ги водят и на екскурзии до близки природни и културни забележителности.

„Добрата новина е, че много голям интерес за отдих в курортния град има от страна на турските туристи. От няколко години и общината, и ние се опитваме да пробием на пазара в съседната страна. Миналата година кметството участва и на международно изложение в Турция. Явно тези усилия дават добър резултат", заяви председателят на Туристическата асоциация Мариана Спасова.

Традиционно вече има заявки и резервации от туристи от Русия и съседките ни Македония, Сърбия, Гърция и Румъния. Истината е, че няма ли достатъчно сняг, то и гостите на курорта са по-малко. Засега прогнозите на синоптиците са за доста снежна зима. „Стискаме палци да познаят, защото това ще доведе повече туристи тук", казват банскалии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай