Браншовици се сдружават по министерска препоръка

Браншовици се сдружават по министерска препоръка | StandartNews.com

Добрич. Представители на туристическия бранш - собственици на хотели и ресторанти в курортното село Кранево ще се обединяват в неправителствена браншова организация по препоръка на зам.-министъра на туризма Бранимир Ботев, който посети селото в понеделник, съобщи кметът на Кранево Румен Николов. Той разказа, че Ботев се е запознал с даденостите на Кранево като курортно село и възможностите му за развитие на морски туризъм, като пред него Николов е посочил, че селото е предпочитано за детски отдих от множество руски туроператори.

За да се подобри качеството на предлагания продукт и да се развива бизнеса, Ботев препоръчал работещите на територията на Кранево да се обединят в неправителствена организация, за да отстояват интересите си пред Общинския съвет, както и да могат да се възползват от възможностите на започващия нов програмен период.

В рамките на визитата си Ботев е посетил и горелия в петък миналата седмица лагер, като е препоръчал да се предприемат ремонтни работи. Пред кмета Ботев е обещал идния месец в Кранево да доведе представители на големи руски туроператорски фирми, които на място да се запознаят с базата, която има селото за отдих, сподели още Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай