Без лодки за разходки по Ропотамо (ОБЗОР)

Без лодки за разходки по Ропотамо (ОБЗОР) | StandartNews.com

Махат оградата на Шофьорския плаж, слагат спасители

Атракционните лодки по река Ропотамо окончателно ще бъдат спрени заради съдебен спор с фирмата концесионер. Очаква се тези дни плавателните съдове да бъдат принудително извадени от водата след решението на Върховния административен съд от 27 юли.

С него се потвърждава определението на Бургаския административен съд. Той пък беше в полза на заповед на директора на РИОСВ Бургас за спиране на дейността разходка с лодка, извършвана от фирма "Венис Марина". Компанията е поканена да освободи резерват "Ропотамо" на 28 април и да предаде всички обекти, предмет на договора. Основната причина е, че не се е справила с отстраняване на щетите по реката след миналогодишните наводнения.

Междувременно стана ясно, че ще бъдат осигурени спасители на Шофьорския плаж между Созопол и Приморско, а оградата се премахва. Това съобщи във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов вчера. Около 15 часа той обяви: "Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната.

Кметът мотивира действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай