Банско си остава най-евтиния семеен ски-курорт в Европа

Банско си остава най-евтиния семеен ски-курорт в Европа | StandartNews.com

Банско си остава и тази година най-евтиният семеен ски курорт в Европа. Това отчита „Файнейшъл таймс", като се позовава на доклада да Post Office Travel изготвен съвместно с водещия туроператор на Великобритания Crystal Ski Holiday.

И тази година е използван стандартизирания метод за сравнение на цените в 16 известни европейски ски курорта на база 6 дневна ски карта за 4 членно семейство (2 възрастни и 2 деца). При определяне на цената са включени наем на екипировка, ски училище, както е обяд за четиримата с бира, вино 500 мл, кафе и минерална вода.

На второ място след Банско (1067 паунда) се нарежда Кранска Гора (Слвн с 1120 паунда), а трети е Бардонекия (Ит – 1171). Австрийският Елмау е четвърти с 1334 паунда за семейство за седмица. Сестриере (Ит), където се проведоха ски дисциплините от олимпиадата през 2006 е на пето място с 1363 паунда, а финландския Рука е шести с 1448 британски лири.

Поредното признание в Европа за Банско идва дни преди да се гледа от правителството новия план за управление на Пирин. До 22-и декември продължава и гласуването на петицията от коалиция „За да останат хора в България". Тя е в подкрепа на искането плана за управление на Пирин да бъде приет, а след това и изменението на концесията, което ще позволи изграждане на втори кабинков лифт в курорта за да се намалят чувствително опашките за качване в ски зоната. Това става на фона на фалшивите новини бълвани от зелените по посока Банско, които целят за пореден път да заблудят премиера Бойко Борисов да вземе правилно решение за съдбата на ски курорт №1.

Междувременно студеното време в Банско и работата на оръдията за технологичен сняг вече позволяват в ски зоната да работят 4 писти, сред които и много популярните Плато 1 и Плато 2. Очаква се всеки ден да бъдат пускани и нови трасета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай