Банско радва туристи с театър

Банско радва туристи с театър  | StandartNews.com

Летните театрални празници „На публиката с любов" в Банско ще осигурят много емоции на банскалии и туристи в продължение на цяла седмица. Билетите за хитовите постановки отдавна са изкупени. Стартът на театралния фестивал е в петък в салона на читалище „Никола Вапцаров". Общината, която е организатор на културното събитие, тази година избра най-доброто от театралния афиш. Сред зрителите ще са не само банскалии, но и много туристи на курортния град.

Театър „Българска армия" открива форума с класиката от Оскар Уайлд - „Колко е важно да бъдеш сериозен". Пиесата, която ще се играе на 1 юли, е плетеница от комични моменти и съдбовни поврати. "Амадеус" по Питър Шафър е втората гостуваща постановка на един от най-добрите режисьори Бойко Илиев. Иван Юруков ще се превъплъти в ролята на младия Моцарт.

Още една комедия е част от афиша – „Брак по принуда" от Молиер, тя гостува в Банско под преработката на проф. Пламен Марков. Постановката се съсредоточава върху фарсовете „Брак по принуда" и „Рогоносец без рога", доразвивайки чувството за хумор, характерно за времето на Молиер. Детската аудитория не е забравена и тази година. Който иска да види Рапунцел на живо, а не само като анимационна екранизация на Дисни, ще може да го направи на 4 юли от 10:30 ч. Спектакълът е създаден по едноименната приказка на братя Грим.

Втората режисьорска продукция на Асен Блатечки – комедията „Опасно за живота" ще закрие празниците на 7 юли. Стефан Иванов, Невена Бозукова – Неве, Милена Маркова – Маца и Асен Лозанов партнират на Блатечки, за да сътворят история за параноя, за онези неслучайни случайности, които определят живота ни, посолени от горе до долу с много искрен смях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай