Българи за Великден в Тринидад и Тобаго

Българи за Великден в Тринидад и Тобаго | StandartNews.com

Похарчихме с 21% повече пари при търговци в чужбина

По време на великденските празници българи са почивали в екзотични дестинации като Тринидад и Тобаго. 6,6 млн. евро са похарчени при търговци в чужбина с карти Visa, издадени от български финансови институции, по време на великденските празници (9-13 април). Това е ръст с 21% спрямо Великден 2014 г. Броят на направените покупки е близо 140 000, което е с 13% повече от 2014 г., сочат данните на Visa Европа, които включват плащанията на POS терминали, онлайн покупките и плащанията без физическо наличие на картата (МОТО транзакции).

По време на тазгодишните великденски празници българите са похарчили 3,024 млн. евро за покупки на POS терминали, което е с 37% повече от 2014 г. Най-много пари са изразходвани в Италия, където родните потребители са направили 4400 покупки за 420 хил. евро, което е ръст с 50%. Значителна употреба на български карти Visa е отчетена и в магазините във Великобритания, Турция, Франция, Австрия, Германия, Испания и САЩ. Във Великобритания българите са направили над 6600 покупки или с 51% повече от 2014 г. В Турция са обработени 3500 сделки, което е ръст с 67%. Употреба на български карти Visa е регистрирана и в екзотични дестинации като Папуа Нова Гвинея (островна държава в Океания), Кюрасао (островна държава в южната част на Карибско море), Тринидад и Тобаго, Бахамските острови, Барбадос и Френска Гвиана.
По време на великденските празници онлайн покупките с карти Visa са на стойност 3,069 млн. евро, което е ръст с 8,5%. Българите са пазарували най-много от търговци, регистрирани във Великобритания, Унгария, Ирландия и САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай