Ангелкова защити кръчмите на плажа

Ангелкова защити кръчмите на плажа | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова е против цялостното премахване на преместваемите търговски обекти от плажовете. При посещението си в Руси Ангелкова коментира настояването на работодателски организации да не се пристъпва към пълно премахване на преместваемите обекти от плажовете. Тя обясни, че в законопроекта на министерството няма такива предложения и уточни, че в хода на междуведомственото съгласуване е получено такова.

По думите на министъра предложението със сигурност трябва да бъде дискутирано, но това е една изключително крайна мярка, която тя не подкрепя. Ангелкова обаче заяви, че предстои да се организира дискусия, за да може Министерството на туризма да даде платформата, върху която да се обсъдят всички постъпили становища по време на общественото обсъждане.

Министърът обаче обясни, че предложението в законопроекта е да се уеднакви архитектурната визия на преместваемите обекти, т.е. да се създаде много добър облик на плажовете, както е в курортите в Испания, Франция и Португалия. "Това е правилният начин, вместо да има драстично премахване на всички преместваеми обекти", заяви министърът.

Против премахването на преместваемите обекти от плажовете се обявиха две работодателски организации - КРИБ и АИКБ, с мотив, че подобен ход ще доведе до предлагане на плажа на нерегламентирани храни от лица от сивия сектор, както и вероятност туристите да внасят на плажа храни и напитки, закупени другаде.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай