19:50 ч.

31.10.17

1 мин.

0

3

0

Ангелкова защити кръчмите на плажа

от редактор |

Ангелкова защити кръчмите на плажа

Министърът на туризма Николина Ангелкова е против цялостното премахване на преместваемите търговски обекти от плажовете. При посещението си в Руси Ангелкова коментира настояването на работодателски организации да не се пристъпва към пълно премахване на преместваемите обекти от плажовете. Тя обясни, че в законопроекта на министерството няма такива предложения и уточни, че в хода на междуведомственото съгласуване е получено такова.


По думите на министъра предложението със сигурност трябва да бъде дискутирано, но това е една изключително крайна мярка, която тя не подкрепя. Ангелкова обаче заяви, че предстои да се организира дискусия, за да може Министерството на туризма да даде платформата, върху която да се обсъдят всички постъпили становища по време на общественото обсъждане.


Министърът обаче обясни, че предложението в законопроекта е да се уеднакви архитектурната визия на преместваемите обекти, т.е. да се създаде много добър облик на плажовете, както е в курортите в Испания, Франция и Португалия. "Това е правилният начин, вместо да има драстично премахване на всички преместваеми обекти", заяви министърът.


Против премахването на преместваемите обекти от плажовете се обявиха две работодателски организации - КРИБ и АИКБ, с мотив, че подобен ход ще доведе до предлагане на плажа на нерегламентирани храни от лица от сивия сектор, както и вероятност туристите да внасят на плажа храни и напитки, закупени другаде.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:15 · 01.11.2017
Тапаци,прeмахваитe всички бараки,хората отиват на плаж,нe за да сe тапчат с храна,а да сe наслаждават на морeто,нeбeто,пиасака и страхотнитe дамски дупeта!
mans · 18:17 · 01.11.2017
Да отиде тази калинка Ангелкова да види как е в Гърция и да почерпи опит. Има си заведения по плажовете, с шезлонги и чадъри за всяко заведение. Това което няма е концесионери, които да наслагват почти по целия плаж чадъри и да искат баснословни цени!

https://www.promopochivki.com/
Потребител · 02:32 · 01.11.2017
както и вероятност туристите да внасят на плажа храни и напитки, закупени другаде.Това е свободна страна и свободни хора от където искат ще си купуват храна и носят,не изнудване търговците на морето първо с 10 лева чадър и 5 лева палачинка.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент