Ангелкова води туриски в Русокастро

Ангелкова води туриски в Русокастро  | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети крепостта "Русокастро", за да се запознае на място с археологическите проучвания на обекта и работата по консервирането на разкритите структури. Тя бе посрещната от кмета на Камено Жельо Вардунски и председателя на Oбщинския съвет Радослав Балтаджиев, които я запознаха с плановете на общината за развитие на обекта като туристическа атракция.

Ръководителят на археологическите проучвания и директор на РИМ Бургас - Милен Николов, показа значителния напредък в разкриването на крепостните стени, постигнат през настоящия археологически сезон. Според учените това е едно от най-мащабните отбранителни съоръжения, а само преди дни там бе разкрита изключително запазена настилка от XIV век.

"Това е един обект, който има голям потенциал не само заради неговия мащаб, но и заради мястото, на което се намира. В близост са някои от най-посещаваните черноморски курорти и с активна реклама може да посреща десетки и дори стотици хиляди туристи годишно", каза Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай