15:50 ч.

27.09.17

2 мин.

0

1

0

Ангелкова: Туризмът не е само емоция, но и изявя за цели семейства

от редактор |

Ангелкова: Туризмът не е само емоция, но и изявя за цели семейства

Туризмът е не само съвкупност от приятни емоции, знания, опит, но и сфера на отговорна професионална изява. Това се посочва в поздравителния адрес към бранша на министъра на туризма Николина Ангелкова по повод Световния ден на туризма 27 септември, съобщиха от институцията.


Обръщам се към всички вас, професионално ангажираните в нашия изключително важен сектор и ви пожелавам да съхраните енергията, усилията и целенасочените дейности, които полагате ежедневно за добрия имидж на България. Тази година мотото на Световния ден на туризма е „Устойчив туризъм – начин за развитие”. По данни за 2016 г. на Световната организация по туризъм към ООН международните туристи са 1,2 млрд. души. Това е седма поредна година на устойчив растеж глобално в сектора, пише още Ангелкова


Туризмът е сред най-динамично развиващите се отрасли и в българската икономика. За държавното управление той е приоритетен. По данни на Световния съвет по туризъм и пътувания през 2016 г. в отрасъла и свързаните с него икономически дейности у нас е формиран брутен вътрешен продукт на стойност над 11,6 млрд. лв., което е близо 13% от показателя за страната, отчете тя.


Световният ден на туризма е прекрасен повод да отдадем заслуженото признание на всички вас, които с ежедневните си усилия правите българския туризъм толкова успешен. През 2016 г. в туризма и свързаните с него икономически дейности заетите са 363 хил. души, което е близо 12% от всички заети лица в България. Туризмът е не само съвкупност от приятни емоции, знания, опит, но и сфера на отговорна професионална изява за цели семейства, за които това е потомствена професия, отчете министърът.


Горда съм, че благодарение на вашата инициативност и целенасочена работа България се утвърждава на международния пазар като конкурентна и разпознаваема дестинация за четири сезона, предлагаща качествен туристически продукт. Чрез вашите усилия, компетентност и енергия вървим в правилната посока. Ръстът в броя на чуждестранните туристи, избрали България през първите седем месеца на настоящата година, е над 7% спрямо същия период на миналата, се казва още в поздравителния адрес на министъра Николина Ангелкова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:51 · 07.10.2017
Ангелкова(Николова) РАЗЦВИЛИ, че щяла да прави категоризация на курортите- семейни и за наркотико напиване и, че в скоро време ще се отвори и бизнес ниша, за курсове по балконинг, дринкинг, смъркинг, чалгинк, всичко е според ЕвроГейсите стандарти !!!! Ето така "ДЕМОКРАЦИЯТА" в Булгаристан погреба спокойствието на популацията на територията, И НИ НАПРАВИ ЕВРОИДИОТИ!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент