Ангелкова: Културата ще направи България разпознаваема

Ангелкова: Културата ще направи България разпознаваема | StandartNews.com

Залагайки на културата, ние ще направим България разпознаваема пред всички, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалното откриване на фестивала „Дни на Италия" днес в Созопол, съобщиха от ведомството.

Миналата година разработихме 8 културно-исторически дестинации, които преминават през 65 населени места и включват над 160 обекта и Созопол е в една от тях – „Морските крепости на България, каза още тя.

11% от туристите, които са дошли у нас през 2016 г, са посетили България с цел култура. Ангелкова коментира, че България е уникална със своето културно-историческо наследство. „Вярвам, че тази година този процент ще се увеличи, защото ние все повече промотираме летния и зимен туризъм, които са основен продукт, съпътсвани от културно-исторически балнео и СПА туризъм", коментира министърът на туризма. На събитието присъстваха заместник-министърът на културата Румен Димитров, кметът на Община Созопол Панайот Рейзи, посланикът на Италия в Р България Н. Пр. Стефано Балди и др. „Дни на Италия в Созопол" са четири дни, посветени на италианския бизнес и култура и се провежда в рамките на ежегодния Италиански Фестивал в България. Събитието е своеобразен празник на марката Made in Italy, поредица от подбрани събития, представящи Италия и нейните необикновени култура, туризъм, предприемачество и еногастрономия. Всички събития са със свободен вход

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай