Алпийският чар на "Самоков"

Алпийският чар на "Самоков"  | StandartNews.com

Хотелът в Боровец привлича туристи и зиме и лете с уют и екстри за суперпочивка

Какво създава атмосферата на един хотел и го прави привлекателен за гости? Отговорът обикновено е - интересната архитектура и приятният интериор. Удобствата, които предлага, така че гостите му да се почувстват като у дома си, също са изключително важни. За обслужването пък да не говорим.

Четиризвездният хотел "Самоков" е сгушен сред вековните борови гори на Боровец. Той принадлежи към големите и най-привлекателни места за почивка в курорта, тъй като е на единайсет етажа. Въпреки размерите му, уютът, който струи в цялото пространство, е като на дом в планината. За това допринася и алпийският чар, който е вграден не само в архитектурата, но и в цялостното излъчване на пейзажа.

"Самоков" се намира в центъра на комплекса. Той е на 1300 м надморска височина и само на един час път от София. Категорията му от четири звезди гарантира стандарт на обслужване и престой, затова и тук идват посетители от цял свят. Най-многобройни са българите и главно столичаните, защото "Самоков" им е на една ръка разстояние. През зимата обаче "общността" е интернационална.

Най-привлекателен "Самоков", естествено, е през зимата. Любителите на ските и сноуборда го изпълват до краен предел. Всичко в хотела е съобразено със задължителните условия за пълноценна и приятна зимната почивка - ски гардероби, учители по зимни спортове и каквото още се сетите. Не може да се отмине и фактът, че само на крачка от хотела е кабинковият лифт, който извежда скиорите до пистите. А след дългия слалом на снега, сауната и парната баня в хотела стоплят тялото и душата.

Само преди месец закритият басейн в "Самоков" е бил изцяло ремонтиран, похвалиха се от мениджмънта на хотела. Към него вече има и pool bar, в който след плуване гостите могат да се подкрепят с фреш или друго питие.

Ако през зимата посетителите на хотела са предимно любители на снега и бялата планина, то летните месеци привличат хора, които искат да се насладят на красотите на Рила, на вековните гори, тишината и кристалния планински въздух. За тях също са предвидени интересни занимания. Пешеходни турове с различна трудност и екскурзии до близките забележителности са част от предложенията за приятно прекарване през лятото. Прохладата на планината дава на посетителите свежи утрини и слънчеви следобеди, така че и малки, и големи да се почувстват комфортно.

"Боровец" е типичен зимен курорт, тъй като по северните склонове на Рила снегът е обилен и се задържа дълго. Той обаче все повече се налага и като лятна дестинация. Хотелиерите все повече предлагат на гостите си различни варианти на планински туризъм, сафари, лов и риболов, планинско колоездене, с идеята пребиваването им да е за отмора, но и за физическа активност.

Фестивалите и културните прояви в курорта също разнообразяват почивката. В "Самоков" например често се организират изложби. Наскоро в Боровец ще се проведе фестът "Рок в Рила", който първоначално се организираше в с. Бели Искър. Сега в подножието на рилските върхове ще забият родни и чуждестранни банди, а многобройните фенове на твърдите жици ще се забавляват с любимата си музика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай