1, 7 млн. чужденци идват на БГ туризъм през август

1, 7 млн. чужденци идват на БГ туризъм през август | StandartNews.com

1 700 000 чуждестранни посетители се очаква да посетят страната ни през август. Това прогнозира Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози за туризма, пред "Фокус".

Около 3,5 милиона пък ще е общият брой на турситите.

„Основните европейски потоци за нас по отношение на туризма са от Германия, Великобритания, както и съседните ни страни – Румъния, Гърция, Сърбия, Македония", уточни Драганов. „Към нас има значителен интерес и от централни и източно европейски страни.

Извън Европа големите ръстове идват от държави като Турция и Израел", допълни той. „Големият интерес за масовия и нискобюджетен туризъм остава морето, но виждаме все повече високо платежоспособни туристи посещават вътрешността на страната, големите исторически центрове, София, Велико Търново, Пловдив, както и редица екологично чисти места и интересни обекти в българското село", посочи Румен Драганов.

Той поясни, че българските села са станали доста популярни благодарение на европейските програми, които инвестираха в развитие на етнографския, кулинарния, екстремния и младежкия туризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай