150 лв. за дълъг уикенд при комшиите

150 лв. за дълъг уикенд при комшиите | StandartNews.com

Бум на записвания за ваканция за празниците в Сицилия и Палма де Майорка

Дълъг уикенд за празниците при комшиите. На тази формула ще заложат хиляди нашенци, които са решили да изкарат трите почивни дни в съседните държави. В момента туроператорите предлагат пакети за около 150 лв. с две нощувки в Гърция, Турция и Македония. Именно към тях има и най-голям интерес. От 150 лв. до 180 лв. на човек излиза тридневна почивка в Гърция в 3-звезден хотел за 22 септември. В цената се включва организиран транспорт, 2 нощувки и закуска, а в някои хотели се предлага и вечеря, твърдят туроператори.

Всеки трети турист, който пътува извън страната за празниците, ще поеме към Гърция, твърди Байко Байков, шеф на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АББТА). По думите му по традиция голям е интересът на нашенците към гръцките острови. Седмично морско приключение на Закинтос излиза по 600-800 лв. на човек със самолет.
Байков разказа, че голям наплив има от българите и за 7-дневен отдих в Сицилия. Местата за ваканция на италианския остров за септември вече са изчерпани. Между 900 и 1000 лв. на човек излиза почивката в 3-4-звезден хотел, а в хотел 4+ и 5 звезди е 1000-1200 лв. В цената влиза самолетен билет, пълен пансион и напитки. Бонус е полудневна екскурзия до най-близката до остров Сицилия туристическа дестинация. Не липсват мераклии и за септемврийска почивка в испанските курорти - Палма де Майорка и Барселона. Седем нощувки там плюс всички екстри - храна и самолетен билет, струва по 1000 лв. на човек. Любителите на културния туризъм пък предпочитат за предстоящите празници градове като Рим, Милано, Флоренция, Прага и Виена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай