Пускат през септември новото Suzuki SX4

Пускат през септември новото Suzuki SX4 | StandartNews.com

Новото поколение на Suzuki SX4, което дебютира на автомобилния салон в Женева по-рано тази година, ще се появи на европейските пазари в Европа. В навечерието на продажбите японците публикуваха няколко нови снимки и свежа информация за икономичността на колата.

Въпреки че компанията реши да запази индекса SX4, новото поколение на модела ще премине от категория В (субкомпактни автомобили) към С (компактни). Това ще му позволи да се конкурира с такива съперници като Nissan Qashqai например. Автомобилът е пораснал на дължина със 160 мм спрямо предишната версия - до 4300 мм. Широчината и височината са се увеличили с по 10 мм, а междуосието - със 100 мм. Това, разбира се, води до увеличено пространство за пътниците в купето и до по-голям обем на багажника (обем от 430 л в сравнение с 270 л досега).

Фирмената система за задвижване на четирите колела "AllGrip" с 4 режима на управление, които се избират ръчно, ще са достъпни в съчетание с един от двата двигателя. Първият мотор е турбодизел с обем 1,6 л, мощност 118 к.с. и максимален въртящ момент от 320 Нм. Той ще работи в съчетание с 6-степенна механична скоростна кутия и стандартна система старт/стоп. Разходът на гориво при смесен цикъл ще бъде 4,2 л/100 км, а вредните емисии СО2 няма да надвишават 110 г/км.

Вторият двигател е атмосферен бензинов със същия обем и мощност, но с много по-нисък максимален въртящ момент от дизеловия - 156 Нм. Скоростната кутия пък е 5-степенна механична. Разходът на гориво при смесен цикъл ще е 5,4 л/100 км. Като опция ще се предлага и безстепенна трансмисия CVT с превключване на предавките с помощта на лостчета на волана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай