Първият в света извит телевизор вече е в България

Първият в света извит телевизор вече е в България  | StandartNews.com

София. Първият в света извит телевизор стъпи на българския пазар. Шедьоворът бе представен в столичен мол в София вчера.

„С появата си моледът бележи нова ера в телевизията не само с изключителното качеството на картинат, но и с елегната с форма създадена с помощта на последните технологии и носител на едно от най-желаните отличия в сферата на дизайна – Red Dot: Best of the Best", съобщават от компанията производител.

„Красивият дизайн на извития телевизор допълва по стилен начин иновативните функционалности на продукта. С този модел IMAX киното влиза в дома ни и ни кара да се замислим дали дневната на бъдещето няма да има подобна форма", казаха още при представянето.

Ергономичният извит екран на телевизора е оптимизиран за човешкото зрение и осигурява отлично качество на 2D и 3D картината. Благодарение на IMAX извивката образите се възприемат с еднакъв размер от лявото и дясното око, независимо от зрителния ъгъл. Революционното решение е резултат от редица проучвания на потребителското поведение, включително изследване на средното разстояние между телевизора и дивана в дневната, оптималния размер на екрана, идеалното разстояние между зрителя и телевизора и др.

Патентованата технология на компанията осигурява изключителен цвят, оптимален контраст и чистота на движението. Революционният модел притежава интуитивните характеристики на смарт телевизор, като може да се свързва лесно с мобилни устройства, таблети, компютри и др. Той е създаден с изключително тънки прозрачни високоговорители, които консумират по-малко енергия от конвенционалните. Кристалната му поставка перфектно завършва ергономичната му извика и увеличава чувството за потапяне в образа сякаш телевизорът се носи във въздуха.

Авангардният модел, носител на престижната награда Red Dot: Best of the Best, е признат и от международните организации за тестване на продукти и сертифициране TÜV Rheinland, Intertek и VDE. Това е и първият телевизор в света, получил сертификат THX.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай