Първи реакции от очилата на Google: Сбогом смартфони!

New York Times вече стартира приложение за новата джаджа

Първи реакции от очилата на Google: Сбогом смартфони! | StandartNews.com

Маунтин Вю. Само ден след като Google тестово раздаде от новите си очила на журналисти, блогъри и софтуерни разработчици в САЩ и Европа, реакциите са повече от възхитени. „Сбогом смартфони!", написа германският Sueddeutsche Zeitung и допълва, че с тях всичко става по-лесно.

"Отлични видео и фото функции", коментира Джошуа Тополски от американското технологично списание The Verge. Освен това журналистът е впечатлен от лесното боравене с очилата чрез гласови и тъч-команди, както и реакцията им при движение с главата.

Софтуерният експерт Нобъл Екърсън пък решил да покаже на света нагледно как работят очилата, като изиграл баскетболен мач с тях и съответно го заснел. Екърсън е впечатлен, че очилата през цялото време стояли стабилно на носа му.

Тим Стивънс от Engadget има оплакване – микрофонът на очилата е на рамката до ухото, но при на по-шумно място не се чувало нищо. Като за начало Стивънс препоръчва да се ползват със слушалка.

Един от основните проблеми, но само за сега, е за носещите диоптрични очила. Те ще трябва да ползват лещи. В следващите модели тези недостатъци ще бъдат отстранени и новата технология няма да пречи дори на слънчевите очила.

Тестващите бета версията на устройството обаче са единодушни, че хората тепърва и може би малко трудно ще трябва да свикват с него. Самият шеф на Google Ерик Шмид обяви преди време, че „носенето на тези очила е странно" и че не е подходящо да се ползват навсякъде.

Странни или не – очевидно Google дадоха начало на нова ера в преносимите технологии. Никой не отрича удобството и преимуществата на очилата, а New York Times вече пусна новинарско мобилно приложение за тях. Появи се и информация, че в Япония вече разработват конкурентен продукт. Очилата на Google ще бъдат пуснати на пазара едва в началото на следващата година. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай