iPhone 6 ще има 4,8-инчов екран

В САЩ продават бюджетния 5С само за 45 долара

iPhone 6 ще има 4,8-инчов екран | StandartNews.com

Шестицата на iPhone ще бъде с по-голям 4,8-инчов екран. Това твърди анализаторът на американската инвестиционна компания Jefferies Питър Мизек. Той се позовава на информация от доставчиците на Apple и от данните на пазара. В момента почти половината от смартфоните в света имат диагонал на екрана по-голям от 4 инча и Apple изпуска част от пазара, твърди Мизек.

Появата на iPhone 6 догодина и ръстът на брутната печалба на Apple ще доведат до увеличение акциите на компанията. Скокът се очаква да бъде с 41% - до $600 за акция (в момента тя е около $490), прогнозира експертът. Това ще стане най-вече заради високите очаквания на потребителите от следващия модел на хитовия смартфон. Според оценката на Мизек около 85 млн. души по света ще си купят iPhone 6. Към тях ще се присъединят около 5 млн. потребители, които сега ще пропуснат да се снабдят с моделите 5S и 5C.

Американските търговски вериги Wal-Mart, RadioShack и Best Buy пък започнаха да предлагат бюджетния iPhone 5C с огромни отстъпки. Моделът, изпълнен в пластмасов корпус, отстъпва 3-4 пъти по популярност на флагмана iPhone 5s, в резултат на което търговците се опитват да вдигнат продажбите с над два пъти по-ниски цени.

Версията с 16 GB, например, е достъпна за $45 (вместо $99) в Wal-Mart при сключване на договор с оператор. Още от първия ден Wal-Mart продаваше iPhone 5c за $79, докато в останалите търговски вериги цената му бе $99. Кампанията ще продължи до края на годината. Флагманът iPhone 5S пък се продава с отстъпка от 10 долара. При избор на iPhone 5C потребителите получават като подарък сертификат, който може да се използва веднага, при плащане за смартфона. Веригата магазини Best Buy предлагаше подобни сертификати на стойност 50 долара от 3 до 8 октомври. Предложението обхваща и модела с 32 GB памет, който струва $199 без отстъпката. RadioShack предложи аналогични отстъпки веднага след Best Buy, като нейната кампания ще продължи до 2 ноември. Освен това магазините на RadioShack приемат употребявани айфони, за които изплащат до $250 при покупка на нов смартфон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай