Заличават „Нова Плама” от регистъра

Заличават „Нова Плама” от регистъра | StandartNews.com

Плевен. До броени дни съдът ще реши дали да заличат от търговския регистър бившата рафинерия „Нова Плама", това станя ясно след заключително събрание на кредиторите в Плевен. Около 45 млн лева са изплатени общо от двете сметки за разпределение на парите от осребреното имущество на фалиралата фирма, сочи приетият доклад. По сметката на рафинерията са останали само 32 лв. и 25 ст.

Масата по несъстоятелността е изчерпана и всички фирмени вещи са продадени, съобщи съдия Силвия Кръстева от плевенския окръжен съд. В съдебната зала представители на НАП и ОББ приеха безвъзражения доклада на синдиците Цветан Банков и Валентин Георгиев. Документът бе приет и от съда. Така фактически се прекратява производството по несъстоятелност на „Нова Плама" и след постановяване на съдебно решение дружеството ще бъде заличено.

С парите от продаденото имущество са обезпечени вземанията на банките, на около 2000 работници и служители по трудови договори, публичните вземания и разноските за производството по несъстоятелност, което започна през 1998 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай