За Световното по футбол: 20 родни фирми строят в Катар

За Световното по футбол: 20 родни фирми строят в Катар | StandartNews.com

Над 7000 туристи от Кувейт са посетили Българското Черноморие

София. Близо 20 български фирми от строителния бранш работят в Катар. Те са заети с изграждането на инфраструктурата за Световното първенство по футбол през 2022 г. Това заяви председателят на Българо-арабската бизнес асоциация Зияд Ел Масри.

Българските фирми имат договори в Катар благодарение на международния инвестиционен форум "Новата икономика на България - пътят на изток", който се проведе тази пролет в Поморие, допълни той. В момента в курорта тече второто издание на форума с участие на над 70 наши и чужди фирми. На международната среща присъстват и много представители на дипломатически мисии от арабски страни. Зияд Ел Масри подчерта, че инвестиционният интерес към България се засилва. По данни на Българо-арабската бизнес асоциация над 7000 туристи от Кувейт са посетили Българското Черноморие след първото издание на инвестиционния форум.

Областният управител на Бургас Павел Маринов изтъкна, че целта на второто издание е да насочи разговорите към реалната комуникация на бизнеса. "Участват повече фирми, като се надяваме тенденцията да продължи и за следващите издания. На инвеститорите ще бъдат показани над 10 презентации. Форумът печели все повече доверие. Интерес след миналото издание имаше от Ирак и Русия, които се интересуваха от възможни инвестиции в животновъдството. За съжаление тази година имахме сериозни проблеми с болни от шап животни, но интересът на инвеститорите продължава", каза Маринов.

Бизнес форумът продължава три дни, през които участниците ще могат да се включат в специализирани тематични панели за дискусии и обмен на добри практики. Ще имат възможност да установят преки бизнес контакти и партньорства с фирми и организации от България, Русия, Казахстан, Турция, Катар, Кувейт, Йордания, Египет, Йемен, Палестина, Мароко, Судан, Оман, Ливан и др. Инвеститорите ще могат да поставят въпроси и пред местните власти. Новото в това издание на форума е, че към него ще има търговско-промишлена експозиция с представяне на стоки и услуги на различни наши и чужди фирми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай