За 6-та година отличиха най-добрите български фирми

За 6-та година отличиха най-добрите български фирми | StandartNews.com

За поредна година в авторитетния конкурс „Най-добра българска фирма на годината" бяха отличени най-успешните компании в страната. Церемонията се проведе в Софийска градска художествена галерия.

Победителите бяха определени от авторитетно жури в състав: Чавдар Златев – директор Корпоративно банкиране в Първа инвестиционна банка, Лъчезар Богданов - управляващ партньор в „Индъстри уоч", финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев - съосновател на ББСС „Галъп Интернешънъл" и председател на „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес" и Йордан Матеев - главен редактор на сп. „Форбс" България.

Най-големият производител на акумулаторни батерии в Източна Европа - "Монбат" АД – взе голямата награда в категория „Средна и голяма фирма". Ловешката фирма "Възраждане-Касис ООД" - дистрибутор на ветеринарно-медицински продукти, храни и аксесоари за домашни любимци, стана победител в категорията „Микро и малка фирма". Веригата ресторанти Happy Bar&Grill, превърнала се в любима марка на българите и спечелила доверието им със стил и качествена храна, безапелационно спечели „Наградата на публиката".

Нововъведение в тазгодишното издание на конкурса бе призът „Най-успешна българка в бизнеса". С него организаторите от Първа инвестиционна банка желаят да насочат общественото внимание върху постиженията на жените предприемачи и мениджъри у нас, вложили идеи, енергия и опит в изграждането и развитието на успешен бизнес. Наградата отиде при Надежда Генчева, съсобственик и управител на „Фешън Мания" ООД, град Плевен.

В тазгодишното издание на инициативата взеха участие над 270 компании от различни браншове. В своите оценки журито се ръководеше от няколко основни критерии като възможности за справяне в конкурентна среда, потенциал за навлизане на нови пазари, устойчиво развитие и иновативност. Всички участвали в конкурса компании имат български капитал, български мениджмънт и представляват български бранд. Мисията на конкурса е да отличи изградените устойчиви бизнес модели и да поощри добрите практики, за да могат те да се превърнат в еталон за подражание и стимул за постигане на високи резултати. Конкурсът се проведе за шеста поредна година като нарастващият интерес към него както от бизнеса, така и от обществеността го превърнаха в неделима част от икономическото развитие на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай