VIVACOM с най-големи приходи

VIVACOM с най-големи приходи | StandartNews.com

VIVACOM ут­вър­жда­ва во­де­ща­та си по­зи­ция на бъл­гар­ския те­ле­ком па­зар, ка­то от­бе­ляз­ва най-го­ле­ми об­щи при­хо­ди в раз­мер на 662 млн. лв. за пър­ви­те де­вет ме­се­ца на го­ди­на­та. Ком­па­ни­я­та от­чи­та по-ви­со­ки при­хо­ди как­то от мо­бил­ни, та­ка и от фик­си­ра­ни ус­лу­ги в срав­не­ние със съ­щия пе­ри­од на ми­на­ла­та 2016 г. Ком­па­ни­я­та от­бе­ляз­ва ръст при кли­ен­ти­те на мо­бил­ни ус­лу­ги, прик­люч­вай­ки тре­то­то три­ме­се­чие на 2017 г. с 3,186 млн. або­на­ти на мо­бил­на­та мре­жа, ко­е­то е с 30 хил. по­ве­че от съ­щия пе­ри­од на 2016 г. За­паз­ва се тен­ден­ци­я­та за уве­ли­ча­ва­не на де­ла на при­хо­ди­те от тра­фик на дан­ни - ако пре­ди го­ди­на той е бил 32%, то към края на сеп­тем­ври е 35%.


VIVACOM е тра­ди­ци­о­нен ли­дер в дос­тав­ка­та на фик­си­ра­ни ус­лу­ги, ка­то за­паз­ва пър­во­то мяс­то в пред­ла­га­не­то на ин­тер­нет с 464 хил. або­на­ти и 26% па­за­рен дял в то­зи сег­мент в края на сеп­тем­ври. Над по­ло­ви­на­та от або­на­ти­те из­пол­зват ви­со­кос­ко­рос­тен дос­тъп чрез оп­тич­на­та мре­жа на те­ле­ко­ма, ко­я­то пок­ри­ва 1,1 млн. до­ма­кин­ства в стра­на­та. VIVACOM е най-пред­по­чи­та­ни­ят IPTV опе­ра­тор и 45% от об­що 434 хил. кли­ен­ти на пла­те­на те­ле­ви­зия от VIVACOM из­пол­зват най-мо­дер­на­та те­ле­ви­зи­он­на ус­лу­га - ин­те­рак­тив­на те­ле­ви­зия (IPTV).
VIVACOM ще про­дъл­жи да ин­вес­ти­ра в раз­ви­ти­е­то на тех­но­ло­гич­на­та си ин­фрас­трук­ту­ра и пла­ни­ра до края на 2017 г. 4G мре­жа­та да пос­тиг­не 99% пок­ри­тие на­се­ле­ни­е­то и 83% от те­ри­то­ри­я­та на стра­на­та.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай