Вицепремиер и посланик стартираха воден проект на Трейс в Сърбия

Вицепремиер и посланик стартираха воден проект на Трейс в Сърбия | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Р Сърбия проф. д-р Зорана Михайлович и НП Посланикът на Германия в Р Сърбия Аксел Дитман присъстваха на началото на строителните работи по изграждането на нов водопровод в община Враня. Изпълнител е Трейс PZP Враня, дъщерно дружество на „Трейс Груп Холд"АД в Р Сърбия, в партньорство с фирма Sade - Франция. Проектът се финансира с помощта на германската банка KfW.

Германският посланик в Сърбия Аксел Дитман, подчерта, че всички градове и общини в Сърбия трябва да имат добре подредена инфраструктура в водоснабдяване. „Това е един много важен проект. Ще бъдат реализирани и други проекти за водоснабдяване и канализация, както и проекти за изграждане на пречиствателни станции", уточни посланик Дитман и добави: В Сърбия, Германия има надеждни партньори."

Пред журналисти вицепремиерът на Р Сърбия г-жа Зорана Михайлович обяви, че с реконструкцията на водопровода се поставя началото на планираните проекти с банка KfW в общинската инфраструктура на Враня и уточни: „ Общата стойност на инвестицията за региона е 30 милиона евро. Очаква се всички проекти да бъдат завършени до края на 2018. „ Министър Михайлович, не скри увереността си , че строителят ще изпълни обекта качествено и в срок. По- късно министър Михайлович отрази събитието в личната си фейсбук страница.

инж. Предраг Спасов, изпълнителен директор на Трейс ПЗП Враня сподели, че подмяната на остарелия бетонов водопровод ще реши дългогодишния проблем на водоснабдяването за 80 000 жители в общината.

Строително - монтажните работи по изпълнение на проекта включват изкопни работи, монтаж на тръбите, изграждане на свързващи разпределителни шахти, укрепване на речно корито и други. Очаква се Трейс ПЗП Враня строителството да приключи в началото на 2017 г.

На територията на Р Сърбия "Трейс Груп Холд" работи по три проекта с международно и по още 50 с регионално значение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай