17:17 ч.

16.08.16

2 мин.

2207

6

0

Вицепремиер и посланик стартираха воден проект на Трейс в Сърбия

от Стандарт |

Вицепремиер и посланик стартираха воден проект на Трейс в Сърбия

Вицепремиерът и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Р Сърбия проф. д-р Зорана Михайлович и НП Посланикът на Германия в Р Сърбия Аксел Дитман присъстваха на началото на строителните работи по изграждането на нов водопровод в община Враня. Изпълнител е Трейс PZP Враня, дъщерно дружество на „Трейс Груп Холд"АД в Р Сърбия, в партньорство с фирма Sade - Франция. Проектът се финансира с помощта на германската банка KfW.


Германският посланик в Сърбия Аксел Дитман, подчерта, че всички градове и общини в Сърбия трябва да имат добре подредена инфраструктура в водоснабдяване. „Това е един много важен проект. Ще бъдат реализирани и други проекти за водоснабдяване и канализация, както и проекти за изграждане на пречиствателни станции", уточни посланик Дитман и добави: В Сърбия, Германия има надеждни партньори."


Пред журналисти вицепремиерът на Р Сърбия г-жа Зорана Михайлович обяви, че с реконструкцията на водопровода се поставя началото на планираните проекти с банка KfW в общинската инфраструктура на Враня и уточни: „ Общата стойност на инвестицията за региона е 30 милиона евро. Очаква се всички проекти да бъдат завършени до края на 2018. „ Министър Михайлович, не скри увереността си , че строителят ще изпълни обекта качествено и в срок. По- късно министър Михайлович отрази събитието в личната си фейсбук страница.


инж. Предраг Спасов, изпълнителен директор на Трейс ПЗП Враня сподели, че подмяната на остарелия бетонов водопровод ще реши дългогодишния проблем на водоснабдяването за 80 000 жители в общината.


Строително - монтажните работи по изпълнение на проекта включват изкопни работи, монтаж на тръбите, изграждане на свързващи разпределителни шахти, укрепване на речно корито и други. Очаква се Трейс ПЗП Враня строителството да приключи в началото на 2017 г.


На територията на Р Сърбия "Трейс Груп Холд" работи по три проекта с международно и по още 50 с регионално значение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:08 · 17.08.2016
А Роско от кумова срама ли не е отишъл или от протоколни съображения?
Васил · 10:52 · 17.08.2016
Браво! Българска компания е пробила навън! Това си е повод за поздравления!
ха · 10:48 · 17.08.2016
БРАВО! Нека българските компании имат успех и зад граница.
Потребител · 22:45 · 16.08.2016
Горките сърби, да бяха минали по БГ да видят колко са некадърни Трейс и колко некачествено работят....
Веско · 11:36 · 17.08.2016
@Потребител Аман от хейтъри. Заради такива като теб, край българския казан в ада няма дяволи.
Потребител · 15:51 · 17.08.2016
@Веско Ти да не си им от PR отдела :) Препоръчвам ти да се разходиш по хлабавите (хлопащи) павета на Витошка да се увериш в качеството на твоя работодател. В България малко строителни фирми работят качествено и Трейс-ито не е от тях
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент