„Верея" стартира кампания „За повече здрави семейства"

„Верея" стартира кампания „За повече здрави семейства" | StandartNews.com

Кампания „За повече здрави семейства" започна българският производител на мляко и млечни продукти „Верея". Кампанията сe организира с подкрепата на Българска асоциация по фамилна терапия (БАФТ) и има две основни посоки.

Първата е да покаже чрез реални примери как съвременното българско семейство се справя с различни предизвикателства и въпреки това остава здраво.

Всеки може да участва в кампанията като сподели история на https://semeistvo.vereia.bg: свързани с брак родители и деца; семейство без брак; „патриархално семейство"; „матриархално семейство"; семейства от един родител и дете; „доведено семейство"; приемно семейство и др. Единственото изискване е историята им да е вдъхновяваща. Примерите с най-интригуващ творчески потенциал ще се превърнат в ТВ клипове на „Верея".

„Грижата за здравето винаги е била част от нашата философия. Освен физическото здраве, не по-малко важно е здравето в отношенията между хората", споделя Йолита Ботева, Маркетинг директор на „ОМК" ЕАД. „Искаме да насочим вниманието към съвременното семейство. Обичта в него, подкрепата, радостта, куража, събитията, различията, силата, слабостите, непреходността, промените, бурите, победите. Искаме чрез реални примери да вдъхновим други семейства", допълва тя.

Данни от октомври 2017г. на изследователския център на Института за дясна политика у нас показват, че за близо 50% от българите най-важната ценност е семейството. Отделно според доклад на изследователското звено L'Observatoire Cetelem от 2017г. българите имат най-високо ниво на доверие в семейството сред страните в ЕС, като 95% от тях вярват на най-близките си (среден процент за ЕС – 92%).

Втората посока на кампанията е да разкаже за семейната терапия като една от възможностите за запазване на семейството здраво.

„Надяваме се нашата кампания да накара хората да се замислят за предизвикателствата във взаимоотношенията си. Искаме да открехнем завесата за семейната терапия като специализиран подход. Да покажем, че професионалната грижа не е нещо срамно, страшно или непосилно, а една от възможностите за запазване на семейството здраво", допълва Йолита Ботева.

В рамките на кампанията специалисти по семейни отношения (от БАФТ) ще провеждат безплатни практически семинари на теми като: „Какви са различните роли на партньорите в съвременното семейство? Кои събития предизвикват промени и как семейството се приспособява към тях? Как се преодолява рутината? Как общува здравото семейство?" и др. Техните практически съвети ще се публикуват на https://semeistvo.vereia.bg още от самото начало.

„Верея" е българска марка прясно и кисело мляко, млечнокисели напитки, сирене, кашкавал и масло. Достига до над 1 милион домакинства в цялата страна. Според национално омнибусно проучване от септември 2017г. за 36% от потребителите „Верея" е марка, която предлага продукти за цялото семейство, а за 32% - марка, която помага за сплотяване на семействата.

В-к „Стандарт" е посланик на „За повече здрави семейства". „Дарик радио", manager.bg, obekti.bg, webcafe.bg, mamaninja.bg, eva.bg, az-jenata.bg, в-к „Марица", „Програмата", сп. „Жената днес" и Жюстин Томс са сред останалите партньори на кампанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай