Уволниха горски шеф в Гърмен

Уволниха горски шеф в Гърмен  | StandartNews.com

Със заповед на директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов е уволнен шефът на Държавно горско стопанство „Гърмен" Денислав Шенгов. Заповедта е подписана в четвъртък, 23 април.

Решението за отстраняването му от поста е взето, за да се предотвратят всякакви съмнения за съществуващи незаконни практики в териториалното поделение. За тях алармира в четвъртък министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти по време на 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча в Правец.

Тя подчерта, че в Държавно горско стопанство „Гърмен" съществуват незаконни практики. Танева бе категорична, че Министерството на земеделието и храните ще бъде непримиримо към всички нарушения, извършени от служители в системата, без значение на какво ниво са и със своите действия допринасят за увреждането на горското богатство.

Въпросното горско стопанство е едно от първите, в което се реализира проектът „Дистанционно предаване и отчитане на превозни билети за транспортиране на дървесина". Това стана през юни миналата година. С отчитането в реално време на електронните превозни билети почти се ликвидира възможността за нерегламентирано возене на дървесина в горите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай