УниКредит Булбанк с награда за подкрепа на малките и средни предприятия в България

УниКредит Булбанк с награда за подкрепа на малките и средни предприятия в България | StandartNews.com

УниКредит Булбанк получи награда за цялостен принос в подкрепата на малките и средни предприятия в България от Националния гаранционен фонд (НФГ) към Българската банка за развитие. Наградата се присъжда за участието на УниКредит Булбанк в споразумение за гарантиране на портфейл от кредити за финансиране на българските микро-, малки и средни предприятия (МСП). Гарантираният портфейл на УниКредит Булбанк е 120 млн. лв. при общ лимит на цялата гаранционната схема от 250 млн. лв.

Наградите бяха връчени от изпълнителния директор на Гаранционния фонд Самуил Шидеров в рамките на работна среща с банките-партньори за представяне на новите програми на НГФ.
Целта на споразумението е прилагане на гаранционна схема, която да осигури както на съществуващите, така и на стартиращите предприятия в България, банково кредитиране с преференциални условия чрез механизъм за споделяне на риска. Схемата е продължение на успешно приложената през 2014 г. гаранционна схема на НГФ, по която УниКредит Булбанк в началото на 2014 г. подпомогна над 250 български фирми с гарантиран портфейл от кредити за 33 млн. лв.

Гаранционното споразумение, сключено на 28.10.2015 г., допринесе за подобряване на достъпа до финансиране за МСП чрез гаранции в размер до 50%, допълващи обезпечението по инвестиционни, оборотни и условни кредити. Гаранциите, предоставяни от НГФ, позволяват кредитиране както за МСП, така и за микропредприятия, включително стартиращи компании, които имат ограничени възможности за предоставяне на обезпечение.

С новата съвместна инициатива УниКредит Булбанк и Национален гаранционен фонд обединиха усилията си в подкрепа на развитието и повишаването на конкурентоспособността на българските МСП и на националната икономика като цяло.

Към края на 2016 г. УниКредит Булбанк е отпуснала общо 659 кредита по тази схема, използвайки 80 689 711 лева от своя гарантиран портфейл по схемата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай